22.12.2009, Regional Express

Regional Express

DANI VINA – SORSO-BAR – CIRCOLO

Završna manifestacija “Dana vina” koja se održala sinoć u wine-baru “Sorso” u popularnom pulskom Circolu – pripala je i domaćinu – pulskom vinaru Brunu Trapanu. Ovaj jedini “urbani vinar” (kako ga je nazvao dolepotpisani novinar) potiče iz Pule,a svojom je kvalitetom vina, medijskom strategijom i širokom popularnošću osvojio ne samo Istrijane, već i Hrvatsku,a u najnovije vrijeme i regiju. Dokaz tome je i nedavna uspješna prezentacija u Beogradu i veliki iskazani interes za Trapan-vina tamošnjeg tržišta.

Ovom prigodom u Sorso-baru – Bruno Trapan nam se predstavio svojom Malvazijom i Malvazijom Akacija,berbama iz 2008.godine. Ovdje je riječ o bariq vinu, koje je odležalo godinu dana u bačvi napravljenoj od drveta 70% bagrema i 30% hrasta. Nakon bijelih – na red su došla i crna vina. Trapan je prisutnim posjetiocima i ljubiteljima vinske kapljice ponudio na degustaciju Cabernet Sauvignon (berba 2008.godine) i delicijsko vino Syrah (berba 2007.godine). Zadovoljni vinoljupci zaista su uživali u organoleptičkim kvalitetama Trapanovih vina. Za izuzetno kvalitetnu zakusku pobrinuo se domaćin i voditelj “Sorso-bara” Marko Černjul,a posebno se gostima dopala njegova ponoćna fritaja od pršuta,paprika,ćirio-rajčica i pačjih jaja. Da bi štimung bio potpun, potrudio se jazz-trio “Sorso” pod voditeljskom palicom kontra-basiste Nenada Mirta.Ovaj vrhunski jazz-trio je još jednom potvrdio da se radi o izuzetnim glazbenicima, koji itekako znaju stvoriti pravi glazbeni ugođaj, garniran vrhunskom papicom i odličnim vinima.

– Drago mi je da sam baš ja zatvorio ciklus dvomjesečnih predstavljanja istarskih vinara u “Sorso-baru” – rekao nam je Bruno Trapan. – Mislim da Puli nedostaju ovakva mjesta i ovakve manifestacije, gdje će se popiti čašica kvalitetnog vina, pojesti neko prigodno birano jelo i poslušati dobra glazba! Moje društvo i ja smo večeras baš uživali u svemu tome! – rekao nam je Bruno Trapan, uz konstataciju da “sve što je lijepo kratko traje”..Tko zna?? Do neke nove vinske prigode u “Sorso-baru”.. (Damir Strugar/ Foto:Manuel Angelini)

 

Comments are closed.