LOADING

0%

 

Trapan vina

Vino je medij druženja, karika koja povezuje ljude obogaćujući ih za jedan novi doživljaj. Ono je i hrana i lijek – hrana za prave hedoniste koji uživaju u svakom zalogaju, a lijek za onoga koji boluje od nepopravljivog užitka.

više

NOVOSTI

Nova vina, degustacije,

sajmovi, događanja…


Kod nas stalno ima nečeg zanimljivog: nakon berbe redovito kušamo i promoviramo prethodne berbe. Sajmovi, degustacije, vinske večeri… I zatim dolazi kušanje nove berbe. Uzbuđenju nema kraja. Pridružite se i vi našem svijetu. Pratite novosti, kušajte vina, šaljite mišljenja. Osluškujemo mišljenje naših potrošača i kreiramo autorska vina…

Vino je puno više od premium kapljice, kažu. Ono je iskustvo u kojem treba znati uživati

Vino je daleko više od sjajno spremljenog nektara grožđa u kojem uživaju brojni vinski entuzijasti diljem svijeta. Vino je nikad dovršena priča o prirodi – zemlji, suncu, vjetru i kiši. O trudu i naporu vinara, o tradiciji i strasti, koju svaki vinoljubac tumači na svoj način i prožima vlastitim emocijama i snovima. Vino je nepresušan izvor inspiracije u umjetnosti, a može se reći i u životu općenito.

Jedni su u njemu tražili dublji smisao i nekakvu skrivenu poruku, drugi se čudili nad njegovim kvalitetama i svojstvima, treći samo prepuštali rijeci emocija i pokušavali zaustaviti vrijeme kako bi taj osjećaj i trenutak trajali vječno… Upravo zato vino nije tek klasični proizvod i tekućina s okusom i mirisom. Ono predstavlja avanturu i svojevrsno putovanje koje zahtjeva pripremu od odabira prave butelje i otvaranja plutenog čepa, pa sve do degustacije i razotkrivanja čarobnih aroma i okusa koji stoje iza etikete. Kako biste na tom putovanju uživali što je više moguće, vinu je potrebno pružiti pažnju koju zaslužuje, gotovo istu onu koju mu pružaju vinogradari tijekom dozrijevanja grožđa i vinari kroz proizvodnju. Svako vino ima svoju priliku, svoje kvalitete i prednosti, pa čak i male nedostatke koji ga oblikuju i daju mu onaj osebujan šarm vrijedan istraživanja. U detaljima je ključ, osobito kad govorimo o vinu, jer u tom svijetu nije sve samo crveno, bijelo ili ružičasto, slatko ili kiselo. Spoznati vino znači prvenstveno upoznati sebe. Posegnuti u dubinu i istražiti iskonske želje vlastitog ukusa. Jedino tako ćete znati ocijeniti, ali i cijeniti ono što pijete.

read more