Ruža sljedova

U ugodnom ambijentu kastavskog hotela Kukuriku u subotu, 19. veljače, održala se prezentacija Trapan vina pod nazivom „Ruža sljedova“. Vrhunske delicije koje je priredio kuharski tim pod vodstvom domaćina Nenada Kukurina, savršeno su se uklopile sa vinima koja su se te večeri mogla kušati.

no images were found

Kao vino dobrodošlice poslužen je Rubi Rose’ 2010. Iako još nije punjen u boce ni spreman za tržište poslužio je kao odlična najava i dokaz da ovakva vrsta vina ima širok krug obožavatelja.

Zatim je uslijedila mlada malvazija (Ponente 2010) koja se izvrsno sljubila sa prvim slijedom te večeri – flambirane kozice na podlozi od skute.

no images were found

Budući da se Trapan malvazija inače dobro sljubljuje sa rakovicama i plodovima mora, to je dokazano i na ovoj večeri. Uz rižoto od rakovice poslužena je malvazija Ponente 2009 koja je svojom strukturom i mineralnošću savršeno pratila jelo.

no images were found

Jastučić od lisnatog tijesta punjen keljom i gušćom jetrom u umaku od tartufa bio je sljedeći slijed. U to se odlično uklopio cuvée Uroboros 2009, nasljednik velikog i višestruko nagrađivanog Uroborosa 2008. Riječ je o kupaži malvazije i chardonnaya koje je 10 mjeseci dozrijevalo u barrique bačvama od akacije i hrasta.

no images were found

Pretposljednji slijed bila je teleća koljenica u pećnici sa zapečenim krumpirom i kapulicom kuhanom u balzamičnom octu, a vino koje ga je pratilo bio je cabernet sauvignon Nigra Virgo 2009.

no images were found

Za kraj su posluženi pohani sirevi Brie i Camembert u umaku od toplog šumskog voća uz syrah Shuluq 2009.

no images were found

Uvijek dobro raspoloženi domaćin pobrinuo se da atmosfera bude na vrhuncu pa se uz dobru hranu i vino moglo uživati u zvucima gitare, a kao malo iznenađenje bile su vokalne vještine mlade pjevačice Sabrine Hebiri.

no images were found

no images were found

Sve u svemu, okruženi dragim nam prijateljima i ljubiteljima vina bili smo dijelom još jedne posebne eno-gastro priče.

no images were found

Comments are closed.