Podrum


«Vino se radi u vinogradu, a u podrumu se školuje» uzrečica je koju će mnogi vinari potvrditi. Pomno birani grozdovi dopremaju se u podrum kako bi postali dio jednog novog početka, a nakon odležavanja u kontroliranim uvjetima prerasli u pravu erupciju užitaka.

Naša je priča započela u garaži uz obiteljsku kuću, pa smo proizvodnju proširili na dvorište i okućnicu, a onda nam se voda popela do grla i došlo je vrijeme za promjene. Obilazeći razne vinarije, listajući knjige i časopise, stvorili smo u glavi sliku podruma kakav bi on trebao biti te smo polako sliku počeli pretakati u stvarnost. I tako je nastao naš Wine station – najjužnija vinska stanica u Istri. Slijedeći vlastitu intuiciju dobili smo prostor koji ima odlične uvjete za proces proizvodnje vina – od prihvata grožđa i vinifikacije do odležavanja i sazrijevanja vina.

Riječ je o modernističkoj građevini, ravnih linija gdje prevladavaju beton i staklo. Iako izvana izgleda vrlo jednostavno, prostor iznutra vrlo je interesantno osmišljen budući da je sala za degustaciju spuštena u prostoru, pa uživajući u dobroj kapljici pogled skreće na salu barrique. Želja nam je bila stvoriti prostor kroz koji će ljubitelji vina spoznati i doživjeti hedonizam kroz naše oči i pri tom se ugodno osjećati.