trapan_boce_horizontala_2014_920_tr

Vino je medij druženja, karika koja povezuje ljude obogaćujući ih za jedan novi doživljaj. Ono je i hrana i lijek – hrana za prave hedoniste koji uživaju u svakom zalogaju, a lijek za onoga koji boluje od nepopravljivog užitka.

 


Ponente

Prva berba malvazije s novom etiketom modernijeg izričaja. Etiketu prati i stilistika. Vino za mlade po godinama i duhu. Moderno, hrskavo, svježe pitko vino. Na nosu agrumi i zelena jabuka od voćnog aromatskog spektra uz cvjetni hint istarskog livadnog cvijeća, i lagana vinoznost zaokružuju tipično sortni miris malvazije, dajući Ponenteu iz ove berbe kompleksnost u modernom izričaju.

U ustima repeticija aromatskog spektra voćno-cvjetne osnove nadograđena plemenitom gorčinom badema i „ slanim“ završetkom izrazite mineralnosti. Svježe, srednje dugog aftertastea, koji uz srednje tijelo i alkohol daju ozbiljan dodir ovom „veseljaku“ koji kao da zrcali karakter vinara. Već tradicionalno pozicioniran u restorane, konobe i vinske barove, Ponente ovom stilistikom i opremom (navojni čep) ulazi na velika vrata na plesne terase, disco i noćne klubove, na tribine sportskih događanja, na mjesta na kojima ćete sresti i njegovog autora, koji se kao i njegovo vino na tim mjestima dobro osjećaju.
više


Rubi Rosé

Navojni čep, no nepromjenjena etiketa. Reduktivno -vinozni početak, uvod u crvenovoćno-cvjetnu bombicu koja eksplodira i prelazi u ciklasto zemljanu aromatsku kompleksnost. U ustima svježina, grejpasto-malinasti premaz gubi se u mineralnosti srednje dugačkog aftera. Voćnost i mekoća merlota, snaga i tanična oštrina cabernet sauvignona, višnja i papar syraha skrivaju se iza terana koji svojom svježinom, voćnošću maline i cvjećem ljubičice dominira ovim roseom.
više


CHE Teran

Teran u Trapan wine stationu teče iz slavine, krvotokom vinara pa je tako i jedini sastojak ovog monosortnog pjenušca. Rastopljeni žele-bombon od maline pomiješan s dimljenim lososom, koloristički su nositelji ove žive, svjetlucavo-sjajne ogrlice u čaši. Mirisna vinoznost maline zamotane u latice ljubičice, koje dominiraju nad briochom i čine ovaj pjenušac dominantno aperitivnim. Teranska krv, bez znoja, a sa suzom slanoće, šumi usnom šupljinom i pjeva u hedonističkom smiraju: „Trajna ni na ni ne na!“ Staru istarsku, sortno teransku, veselu vinsku.
više


Uroboros

Zlatnožuti odsjaj upozorava na način prerade i kvalitetu grožđa, a zelenkasti prelom na mladost i potencijal odležavanja. Lasersko precizan prvi nos naznačava tostirane bademe na maslacu koji prelaze u kaduljasto-kamilično-cvjetne naznake sa zrelom svježinom žutozelenog voća, nakapanog medom od kadulje. Kompleksno. Što više „noseva“ to više užitka! U ustima specifikacija voćnosti! Zrele kruške i zelene jabuke pokapane medom od kadulje i čajem od kamilice i cvijeta bazge pa posipane prstohvatom kadulje, ružmarina i cvijeta soli, prethode širokom i dugačkom afteru plemenitog gorkog badema. Vino traje i traje, a na kraju ostaje mineralno-slani dodir na usnama. Tržišna marka vinarije s najviše „over 90“ ocjena i u 2012. ne silazi iz tog ranga.
više


Nigra Virgo Revolution

Svježina i ljubičica terana, ribiz cabernet sauvignona, višnja syraha i papar jednog i drugog i malinasta finoća merlota isprepliću se nosnom šupljinom dok oko uživa u gustoj mačkastoj viskoznosti rubinsko crvenih kandži ljubičastog odsjaja.
Nepce prepoznaje pitkost, svježinu, finu taničnost, mineralnost i fini, široki i dugački after. Teranska svježina, floralnost i mladost, upotpunjena s ozbiljnom ekstraknošću i taničnošću cabernet sauvignona, naslonjena na voćnost i papar syraha, završava voćnom mekoćom merlota. No teran, perjanica ovog i svih budućih crvenih i rose vina vinarije Trapan dominira i bitno određuje i ovo vino.
više


Teran Terra Mare

Na prvi pogled je gusto. Prevladava crveni rubin, a tek lagani ljubičasti odsjaj daje oznaku osobnosti koja se smjestila u čaši. Ispod laganog dima ugljena, na prvom nosu probija sanguinacio, budin noir, krvavica pomješana sa finochiom, dimljenom svinjskom kobasicom sa koromačem.

Drugi nos počinje malinastom voćnošću isprepletenom cvjetnošću ljubičice, a završava paprastozačinsko-biljnim završetkom mediteranske makije.

U ustima nedvojbeno teran. Svjež, voćan, lagano taničan i pitak. Dark horse istarskog vinarstva u izričaju vinarije Trapan iskazuje opravdanost tog naziva.
više


Shuluq

Rubinsko crvene žive boje. Gusto. Miris čist, intenzivan i kompleksan. Sortan. Voćnost crvenog i plavog šumskog ukuhanog voća, začinske paprene note i pregršt tercirarnih aroma duhana, čokolade, kože, zemlje. U ustima dugačko, svileno, široko i užitno. Punoća i trajanje. Velik potencijal starenja. Iako na pola puta između Australije i Francuske, ipak je bliži pradomovini. I tu je na pola puta između Cornasa i Cote Rotie. U suštini odaje pečat istarskog juga na svom internacionalnom porijeklu. Vodnjanska maslina i istarska crljenica u ustima, a fažanska črišnja na nosu i ‘zajiku’.
više


Dark Rose

Vino je rubinsko crvene boje. Gusto. Tipična muškatna aroma praćena u pozadini začinsko (klinčić, cimet, čokolada), cvjetno (suha ljubičica) i voćno (ukuhana višnja, trešnja) određenim zaleđem. Poluslatko, viskozno i dugotrajno u ustima. Istovremeno sočno i svježe. Boba muškata ruže raspukla na pralini i keksu od crne čokolade i višanja.
više