Ponente 2012

Rubi Rosé 2012

Che 2011

Uroboros 2011

Nigra Virgo Revolution 2011

Terra Mare 2011

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ponente 2007

Ponente 2007: Vino je slamnatožute boje sa zelenkastim tonovima. Svježi i voćni miris (citrusi – grejp, limun + zelena jabuka) sa umjerenim herbalnim notama. Puna zrelost i zaokruženost vino dostiže 10/08. Solidno tijelo, punoća i mineralnost. U ustima ugodna sa zaokruženim kiselinama koje daju prijatnu svježinu. U aftertasteu blagi i prijatni gorkast okus po bademu. Prepoznatljiva sortnost i jako pitko.
Ime vina: Ponente
Sorta: 100% Malvazija istarska
Regija: Zapadno istarsko vinogorje
Pozicija: 70% Cuf (pored Šišana, Pula, nadmorska visina 50-55 m, ekspozicija S-SW, osunčana cijelog dana, vrlo prozračna. Duboki profil istarske crvenice, mjestimično skeletoidne, odličan mineralno-kemijski sastav, dostatan prirodni humus), 30% Campanož (pored Šikići, nadmorska visina 65 m, ekspozicija SW, odlična mineralno-kemijska svojstva)
Uzgojni oblik: jednokraki guyot
Prinos: 1,2 – 1,8 kg/trs
Vrijeme berbe: prvi tjedan rujna 2007
Berba: 2007, jako rana berba i izuzetno sušna godina. Obzirom na uvjete, očekivanja su bila da će ’07 biti bitno lošija od fenomenalne ’06. To predviđanje se na sreću nije ostvarilo i vino je ispalo odlično sa posebnom aromatskom notom. Ponajviše zahvaljujući inertnosti i kvaliteti sorte Malvazije istarske i radu u podrumu.
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, odvajanje peteljki. Crio maceracija 12-20 h na temperaturi 8oC. Prešanje, fermentacija u kontroliranim uvjetima, temperaturi 14-18 oC. Nakon fermentcije metoda ‘sur lie’ i ‘batonage’, njega vina na vlastitim kvascima do punjenja u boce. Jedna četvrtina vina prošla je malolaktičnu fermentaciju.
Dozrijevanje: u bocama 45-60 dana
Sljubljivanje (preporuka): kao aperitiv ili uz školjke, rakove, ribu, tjesteninu sa šparogama (pljukanci), piletinu na žaru, povrće na žaru, svježe sireve… Za znalce i uz mlađi istarski pršut.
Temperatura serviranja: 10 – 13 oC
Tehnički podaci: alkohol: 12,7 vol%; kiseline: 5,9 g/l; neprovreli šećer: 2,0 h/l; pH: 3,35; ekstrakt: 22,5 g/l
Pakiranje: karton sa 6 boca

Ponente 2007 – Curriculum Vitae  PDF

 

Grego 2007

Grego 2007: Rubinsko crvena intenzivna boja koja naginje ljubičastoj. Blagi i ugodni miris šumskog voća (višnja) i začina (crni papar). Tanini su umjereni ali uz prisutnu notu divljine. U ustima punoća i mekani finiš.
Ime vina: Grego
Sorta: 100% Cabernet sauvignon
Regija: Zapadno istarsko vinogorje
Pozicija: Cuf (pored Šišana, Pula, nadmorska visina 50-55 m, ekspozicija S-SW, osunčana cijelog dana, vrlo prozračna. Duboki profil istarske crvenice, mjestimično skeletoidne, odličan mineralno-kemijski sastav, dostatan prirodni humus)
Uzgojni oblik: jednokraki guyot
Prinos: 1,2 – 1,7 kg/trs
Vrijeme berbe: prvi tjedan rujna 2007
Berba: 2007, sušna dobra vinogradarska godina za crna vina, za cabernet sauvignon odličan omjer šećera i kiselina.
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, maceracija 10 dana, fermentacija u kontroliranim uvjetima, temperatura 22-24oC. Usporedno s alkoholnom fermentacijom provela se i malolaktična fermentacija.
Dozrijevanje: 100% inox tankovi 4 mjeseca. Odležavanje 60 dana u bocama.
Sljubljivanje (preporuka): roštilj, tjestenina sa kobasicama (pljukanci), patka, ombolo na žaru, zreli sirevi…
Temperatura serviranja: 18 – 21 oC
Tehnički podaci: alkohol: 12,9 vol%; kiseline: 6,1 g/l; neprovreli šećer: 3 h/l; pH: 3,30; ekstrakt: 32,00 g/l
Pakiranje: karton sa 6 boca

Grego 2007 – Curriculum Vitae  PDF

 

Ponente 2006

Ponente 2006: Vino je slamnatožute boje sa zelenkastim tonovima. Po ranom izlasku na tržište (3/07) izrazito svježi voćni miris (citrusi – grejp, limun + zelena jabuka) koji podsjeća na mlade novozelandske sauvignone. Tijekom godine se razvija i intrenzivira sortna nota malvazije sa umjerenim herbalnim notama. Puna zrelost i zaokruženost vino dostiže 10/07. Solidno tijelo i punoća, umjerena mineralnost. U ustima ugodan sa balansiranim kiselinama koje daju prijatnu svježinu. U aftertasteu blagi i prijatni gorkast okus po bademu.
Sorta: 100% Malvazija istarska
Regija: Zapadno istarsko vinogorje
Pozicija: 70% Cuf (pored Šišana, Pula, nadmorska visina 50-55 m, ekspozicija S-SW, osunčana cijelog dana, vrlo prozračna. Duboki profil istarske crvenice, mjestimično skeletoidne, odličan mineralno-kemijski sastav, dostatan prirodni humus), 30% Campanož (pored Šikići, nadmorska visina 65 m, ekspozicija SW, odlična mineralno-kemijska svojstva)
Uzgojni oblik: jednokraki guyot
Prinos: 1,2 – 1,8 kg/trs
Vrijeme berbe: posljednji tjedan rujna 2006
Berba: 2006, neobična vinogradarska godina, malvazija istarska je podarila visoke šećere i kiseline, a što je u konačnici doprinijelo većoj strukturi vina. Isto tako je u podrumu tražila veliko umijeće enologa.
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, odvajanje peteljki. Crio maceracija 12-20 h na temperaturi 8oC. Prešanje, fermentacija u kontroliranim uvjetima, temperaturi 14-18 oC. Nakon fermentcije metoda ‘sur lie’ i ‘batonage’, njega vina na vlastitim kvascima do punjenja u boce.
Dozrijevanje: u bocama 45-60 dana
Sljubljivanje (preporuka): kao aperitiv ili uz školjke, rakove, ribu, tjesteninu sa šparogama (pljukanci), piletinu na žaru, povrće na žaru, svježe sireve…
Temperatura serviranja: 10 – 13 oC
Tehnički podaci: alkohol: 13,3 vol%; kiseline: 6,3 g/l; neprovreli šećer: 2,0 h/l; pH: 3,16; ekstrakt: 23,0 g/l
Pakiranje: karton sa 6 boca

Ponente 2006 – Curriculum Vitae  PDF

 

Grego 2006

Grego 2006: Rubinsko crvena intenzivna boja. Blagi i ugodni miris šumskog voća, začina (crni papar) i vanilije. Nešto izraženije dimne note i barrique. Tanini su umjereni ali uz prisutnu notu divljine. U ustima punoća i mekani finiš.
Sorta: 90% Cabernet sauvignon, 10% Cabernet franc
Regija: Zapadno istarsko vinogorje
Pozicija: Cuf (pored Šišana, Pula, nadmorska visina 50-55 m, ekspozicija S-SW, osunčana cijelog dana, vrlo prozračna. Duboki profil istarske crvenice, mjestimično skeletoidne, odličan mineralno-kemijski sastav, dostatan prirodni humus)
Uzgojni oblik: jednokraki guyot
Prinos: 1,2 – 1,7 kg/trs
Vrijeme berbe: prvi i treći tjedan listopada 2006
Berba: 2006, dobra vinogradarska godina, za cabernet sauvignon odličan omjer šećera i kiselina. Za robusniju verziju ovoga vina išlo se u berbu 15 dana kasnije.
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, maceracija 10 dana, fermentacija u kontroliranim uvjetima, temperatura 22-24oC. Usporedno s alkoholnom fermentacijom provela se i malolaktična fermentacija.
Dozrijevanje: 70% inox tankovi, 30% barrique od slavonskog hrasta (novi) 4 mjeseca. Odležavanje 60 dana u bocama.
Sljubljivanje (preporuka): roštilj, tjestenina sa kobasicama (pljukanci), patka, ombolo na žaru, zreli sirevi…
Temperatura serviranja: 18 – 21 oC
Tehnički podaci: alkohol: 12,9 vol%; kiseline: 6,3 g/l; neprovreli šećer: 1,8 h/l; pH: 3,25; ekstrakt: 29,10 g/l
Pakiranje: karton sa 6 boca

Grego 2006 – Curriculum Vitae  PDF

 

Uroboros 2006

Uroboros 2006: Vino je slamnatožute boje sa nešto tonova zelene. Po istakanju u čašu (preporuka srednja, za mlado crveno vino) razvijaju se slojeviti mirisi: najprije voćni (zreli grejp) i već nakon par sekundi vinski sa blagim i neobičnim mirisom dimljene šunke i akacije. Odličan balans sortnosti i drva. Tijelo puno i sočno a aftertaste dugačak. Vino bi trebalo dostići vrhunac zrelosti 6/08 ili kasnije. Mineralnost je umjerena.
Sorta: 100% Malvazija istarska
Regija: Zapadno istarsko vinogorje
Pozicija: 70% Cuf (pored Šišana, Pula, nadmorska visina 50-55 m, ekspozicija S-SW, osunčana cijelog dana, vrlo prozračna. Duboki profil istarske crvenice, mjestimično skeletoidne, odličan mineralno-kemijski sastav, dostatan prirodni humus), 30% Campanož (pored Šikići, nadmorska visina 65 m, ekspozicija SW, odlična mineralno-kemijska svojstva)
Uzgojni oblik: jednokraki guyot
Prinos: 1,2 – 1,8 kg/trs
Vrijeme berbe: prvi tjedan listopada 2006
Berba: 2006, neobična vinogradarska godina, malvazija istarska je podarila visoke šećere i kiseline, a što je u konačnici doprinijelo većoj strukturi vina. Isto tako je u podrumu tražila veliko umijeće enologa.
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, odvajanje peteljki. Crio maceracija 12-20 h na temperaturi 8oC. Prešanje, fermentacija u barrique bačvama od akacije, ‘sur lie’ i ‘batonage’ 7,5 mjeseci.
Dozrijevanje: nakon barrique, tjedan dana u inoxu a onda boce 80-90 dana
Sljubljivanje (preporuka): istarski pršut, riba na žaru, hobotnica pod čripnjom (pekom), srednje zreli kozji sir, rižoto sa lignjama…
Temperatura serviranja: 15 – 18 oC
Tehnički podaci: alkohol: 14 vol%; kiseline: 5,9 g/l; neprovreli šećer: 2,0 h/l; pH: 3,16; ekstrakt: 26,0 g/l
Pakiranje: karton sa 6 boca, magnum boca (1,5 l) u drvenoj kutiji – limitirana serija od 99 kom

Uroboros 2006 – Curriculum Vitae  PDF