Grego 2006: Rubinsko crvena intenzivna boja. Blagi i ugodni miris šumskog voća, začina (crni papar) i vanilije. Nešto izraženije dimne note i barrique. Tanini su umjereni ali uz prisutnu notu divljine. U ustima punoća i mekani finiš.
Sorta: 90% Cabernet sauvignon, 10% Cabernet franc
Regija: Zapadno istarsko vinogorje
Pozicija: Cuf (pored Šišana, Pula, nadmorska visina 50-55 m, ekspozicija S-SW, osunčana cijelog dana, vrlo prozračna. Duboki profil istarske crvenice, mjestimično skeletoidne, odličan mineralno-kemijski sastav, dostatan prirodni humus)
Uzgojni oblik: jednokraki guyot
Prinos: 1,2 – 1,7 kg/trs
Vrijeme berbe: prvi i treći tjedan listopada 2006
Berba: 2006, dobra vinogradarska godina, za cabernet sauvignon odličan omjer šećera i kiselina. Za robusniju verziju ovoga vina išlo se u berbu 15 dana kasnije.
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, maceracija 10 dana, fermentacija u kontroliranim uvjetima, temperatura 22-24oC. Usporedno s alkoholnom fermentacijom provela se i malolaktična fermentacija.
Dozrijevanje: 70% inox tankovi, 30% barrique od slavonskog hrasta (novi) 4 mjeseca. Odležavanje 60 dana u bocama.
Sljubljivanje (preporuka): roštilj, tjestenina sa kobasicama (pljukanci), patka, ombolo na žaru, zreli sirevi…
Temperatura serviranja: 18 – 21 oC
Tehnički podaci: alkohol: 12,9 vol%; kiseline: 6,3 g/l; neprovreli šećer: 1,8 h/l; pH: 3,25; ekstrakt: 29,10 g/l
Pakiranje: karton sa 6 boca

Grego 2006 – Curriculum Vitae  PDF