Grego 2007: Rubinsko crvena intenzivna boja koja naginje ljubičastoj. Blagi i ugodni miris šumskog voća (višnja) i začina (crni papar). Tanini su umjereni ali uz prisutnu notu divljine. U ustima punoća i mekani finiš.
Ime vina: Grego
Sorta: 100% Cabernet sauvignon
Regija: Zapadno istarsko vinogorje
Pozicija: Cuf (pored Šišana, Pula, nadmorska visina 50-55 m, ekspozicija S-SW, osunčana cijelog dana, vrlo prozračna. Duboki profil istarske crvenice, mjestimično skeletoidne, odličan mineralno-kemijski sastav, dostatan prirodni humus)
Uzgojni oblik: jednokraki guyot
Prinos: 1,2 – 1,7 kg/trs
Vrijeme berbe: prvi tjedan rujna 2007
Berba: 2007, sušna dobra vinogradarska godina za crna vina, za cabernet sauvignon odličan omjer šećera i kiselina.
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, maceracija 10 dana, fermentacija u kontroliranim uvjetima, temperatura 22-24oC. Usporedno s alkoholnom fermentacijom provela se i malolaktična fermentacija.
Dozrijevanje: 100% inox tankovi 4 mjeseca. Odležavanje 60 dana u bocama.
Sljubljivanje (preporuka): roštilj, tjestenina sa kobasicama (pljukanci), patka, ombolo na žaru, zreli sirevi…
Temperatura serviranja: 18 – 21 oC
Tehnički podaci: alkohol: 12,9 vol%; kiseline: 6,1 g/l; neprovreli šećer: 3 h/l; pH: 3,30; ekstrakt: 32,00 g/l
Pakiranje: karton sa 6 boca

Grego 2007 – Curriculum Vitae  PDF