Uroboros 2006: Vino je slamnatožute boje sa nešto tonova zelene. Po istakanju u čašu (preporuka srednja, za mlado crveno vino) razvijaju se slojeviti mirisi: najprije voćni (zreli grejp) i već nakon par sekundi vinski sa blagim i neobičnim mirisom dimljene šunke i akacije. Odličan balans sortnosti i drva. Tijelo puno i sočno a aftertaste dugačak. Vino bi trebalo dostići vrhunac zrelosti 6/08 ili kasnije. Mineralnost je umjerena.
Sorta: 100% Malvazija istarska
Regija: Zapadno istarsko vinogorje
Pozicija: 70% Cuf (pored Šišana, Pula, nadmorska visina 50-55 m, ekspozicija S-SW, osunčana cijelog dana, vrlo prozračna. Duboki profil istarske crvenice, mjestimično skeletoidne, odličan mineralno-kemijski sastav, dostatan prirodni humus), 30% Campanož (pored Šikići, nadmorska visina 65 m, ekspozicija SW, odlična mineralno-kemijska svojstva)
Uzgojni oblik: jednokraki guyot
Prinos: 1,2 – 1,8 kg/trs
Vrijeme berbe: prvi tjedan listopada 2006
Berba: 2006, neobična vinogradarska godina, malvazija istarska je podarila visoke šećere i kiseline, a što je u konačnici doprinijelo većoj strukturi vina. Isto tako je u podrumu tražila veliko umijeće enologa.
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, odvajanje peteljki. Crio maceracija 12-20 h na temperaturi 8oC. Prešanje, fermentacija u barrique bačvama od akacije, ‘sur lie’ i ‘batonage’ 7,5 mjeseci.
Dozrijevanje: nakon barrique, tjedan dana u inoxu a onda boce 80-90 dana
Sljubljivanje (preporuka): istarski pršut, riba na žaru, hobotnica pod čripnjom (pekom), srednje zreli kozji sir, rižoto sa lignjama…
Temperatura serviranja: 15 – 18 oC
Tehnički podaci: alkohol: 14 vol%; kiseline: 5,9 g/l; neprovreli šećer: 2,0 h/l; pH: 3,16; ekstrakt: 26,0 g/l
Pakiranje: karton sa 6 boca, magnum boca (1,5 l) u drvenoj kutiji – limitirana serija od 99 kom

Uroboros 2006 – Curriculum Vitae  PDF