Vinogradi


Istra nam svojom čarobnošću svakim danom pokazuje kako je stvorena i darovana da iz nje crpimo ono najbolje što nam nudi. Smještena na paraleli najpoznatijih svjetskih vinorodnih krajeva, odlučili smo iskoristiti tu prednost i na samom njenom jugu, u Šišanu na poziciji Cuf, izgraditi svoje vinogradarsko carstvo.

Naši se vinogradi danas prostiru na površini od 12 ha istarske crvenice koja obiluje mineralima i prožeta je vapnencem. U sustavu smo ekološke proizvodnje jer želimo sačuvati izvornost i prirodnost koju nam loza daje.

Od bijelih sorti odlučili smo se za malvaziju, dok manji dio pripada chardonnayu. U crnim sortama prevladava teran, autohtoni sortiment sa velikim potencijalom. Od ostalih tu su merlot, cabernet sauvignon i syrah, čiji potencijal zbog mineralnosti tla i blizine mora posebno dolazi do izražaja razvijajući svoje arome do vrhunca ne bi li postali dijelom moćne kupaže sa ovoga dijela Istre.

Koračajući dugačkim vinskim prostranstvima i nailazeći na potoke grozdova iz kojih se iščitava njihova blistava draž, zapravo shvaćamo da su samo oni pravi svjedoci te male idile naše priče, jer su njihovi sokovi prava dragocjenost i užitak za vječne hedoniste. Priča postaje vječnost jer trag koji je ucrtan na karti prirode ostaje nam zauvijek.