Che Teran – naš revolucionarni pjenušac

Ovdje u vinariji Trapan posvećeni smo njegovanju tradicijskih vrijednosti istarske vinorodne regije, a time i autohtonih sorti koje sadrže ogroman potencijal kada je u pitanju kreiranje raznih vrsta vina. Monosortno pjenušavo vino Che rezultat je odličnog terroira, kvalitetne domaće sorte teran, ali i maštovitosti i bogatog iskustva vinara i vlasnika vinarije Brune Tra- pana koji je ovaj pjenušac htio napraviti uistinu posebnim, a sudeći prema iskustvima vinol- jubaca i vinskih eksperata, u tome je sasvim sigurno i uspio.

“Che non Che” stoji na etiketi, a izraz je to koji simbolizira punu Che i praznu Non Che bocu – mala igra riječi koja već na prvi pogled daje naslutiti kako je ovo pjenušavo vino revoluci- onarno i u mnogočemu odudara od klasike i uvriježenih standarda. Che Teran vinarije Trapan je rose pjenušavo vino proizvedeno od sorte teran koju uzgajamo na traženoj vinogradarskoj poziciji Cuf, a odlikuje se bogatim i punim okusom, notama maline i ljubičica, ali impresiv- nim vizualnim identitetom, kako boce i etikete, tako i teksture i boje samog pjenušca.

Ovo pjenušavo vino dominantno je aperitivno i odlično će se složiti s raznim vrstama hlad- nog predjela, od bruschetta pa sve do mesnih, ribljih i vegetarijanskih specijaliteta. Posjetite Trapan Wine Station, obnovite svoju vinsku kolekciju i počastite svoja osjetila Che pjenuš- cem koji će vam na najbolji mogući način dočarati inovativnu i revolucionarnu stranu istarske vinske scene.

Comments are closed.