Kvalitetna vina i ukusni riblji specijaliteti – savršena kombinacija ovog ljeta

Malo što može dočarati svu raskoš ljeta i pružiti jedan ugodan dodir osjetilima kao vrhunska vina i neodoljivi specijaliteti od ribe i morskih plodova, a osobito tijekom ljetnih vrućina kada mnogi od nas traže osvježenje u zalogaju i gutljaju. Lagana riblja jela i neodoljiva vina iz podruma vinarije Trapan stoga su sve što vam treba kako biste običan ljetni dan pretvorili u pravi gurmanski doživljaj. 

Bez obzira o kojoj vrsti ribe je riječ i na koji način ju pripremali u kuhinji, u našoj bogatoj kolekciji sasvim sigurno ćete pronaći vinsku kapljicu koja će savršeno parirati vašem jelu. Ružičasto vino Rubi Rose će se primjerice odlično složiti uz sirovu mariniranu ribu, malvazija Ponente uz bijelu ribu i gotovo sve specijalitete s morskim plodovima, dok će malvazija Uroboros savršeno parirati filetima bijele ribe poput grdobine i zubaca. Iako se obično jako dobro kombiniraju s mesnim specijalitetima, kupaža Nigra Virgo isto tako dobro paše uz riblje gulaše poput onog od sipe, a teran Terra Mare pak uz ukusne zalogaje tune pečene u pećnici. 

Ovdje u našem Food & Wine Stationu Trapan također možete odabrati neka od kreativnih ribljih predjela koja će vam u kombinaciji s pomno odabranim vinima iz našeg podruma pružiti pravu malu senzaciju okusa i mirisa. Posjetite i Vi stoga vinariju Trapan u mirnom istarskom naselju Šišan i uživajte otkrijte zavodljivu kombinaciju ljetnih okusa i aroma. 

Comments are closed.