Obrazine boškarina u teranu – specijalitet koji će vas očarati zavodljivom kombinacijom aroma i okusa

 

obrazine od boskarina_trapan

U Wine Station-u Trapan od nedavno nudimo vrhunske gurmanske specijalitete i delicije u kojima možete uživati tijekom posjeta našoj vinariji. Posebno mjesto na našem meniju pripada obrazinama  boškarina u umaku od terana, specijalitetu spravljenom od autohtonih istarskih namirnica – mesa istarskog goveda boškarina i poznate istarske vinske sorte teran.

Ovo ukusno jelo naši će chefovi za vas pripremiti tako što će prije svega obraditi obraze boškarina koji se smatraju jednim od najsočnijih komada istarskog goveda, a potom ih začiniti vlastitom kombinacijom začina i u konačnici termički obraditi. Kako bi obrazi boškarina bili što sočniji i mekši za vaše nepce, potrebno je i do četiri sata pečenja. No, sav trud na kraju se itekako isplati.

Istovremeno, s pripremom mesa spravlja se i neodoljivi gusti umak od terana i to na način da se vino postupno reducira dok ne postigne određenu gustoću i karakterističan okus koji će se idealno spojiti s ukusnim mesnim zalogajima.

Obrazine boškarina u umaku od terana poslužujemo uz pire od buče ili celera kako bismo zaokružili cjelokupni doživljaj uživanja u ovom specijalitetu i pružili vam jednu kombinaciju okusa koja savršeno predstavlja tradicionalnu istarsku kuhinju.

Odlučite li se za obilazak naše vinarije, ne propustite posjetiti i naš Food Station gdje vas očekuju i brojni drugi specijaliteti i delicije spravljeni od domaćih proizvoda tipičnih za istarski kraj

Comments are closed.