Priča o nama


Ljubav, energičnost i hrabrost glavni su pokretači vinarije Trapan. Od 2005. do danas trudom i upornošću stvorili smo 12 ha ekološki čistih vinograda, a stečeno znanje i iskustvo prenosimo kroz podrum stvarajući fina i elegantna vina specifičnog karaktera, prepoznatljiva, s posebnom mediteranskom notom.

Proizvodnja vina prvenstveno je obiteljski posao jer traži puno pažnje i obostranog razumijevanja. Vjerujući u uspjeh naše misije, stvarajući iz srca, dajući sebe u cijeli proces proizvodnje pronašli smo pravi put koji nas vodi ka zacrtanom cilju – stvoriti prepoznatljiv proizvod u kojem će uživati i oni najprofinjenijeg ukusa.

Proces proizvodnje zapravo je jedan zatvoreni krug koji se iz godine u godinu ponavlja, a mi ga jačamo i obnavljamo našim čvrstim snagama i zajedništvom radeći posao koji nam pruža zadovoljstvo. Jer nema veće sreće i životne radosti nego probuditi se ujutro i biti sretan što ideš
raditi posao koji želiš, i raditi taj posao cijeli dan i uživati u svim njegovim aspektima, a kad navečer legneš u krevet i razmišljaš o novom danu, nije ti teško što te ujutro opet čeka taj isti posao.

Prkoseći tradiciji i koristeći suvremena saznanja stvorili smo tako renomiranu paletu vina. Koristeći sav potencijal autohtonih sorti i vjerujući u njihovu maksimalnu iskoristivost, odlučili smo se napraviti prvi extra brut Non dosage rose’ pjenušac od terana, revoluciju u našem podrumu, simboličnog naziva Che.

Bleedingom naših crnih sorti (cabernet sauvignona, merlota, syraha i terana) i moštom iz lagano prešanog grožđa terana, nastaje rose’ Rubi. Riječ je o svježem, mineralnom vinu koje izvrsno paše u vrućim ljetnim danima.

Terra Mare je vino napravljeno od 100% terana. Kao i sva naša vina, teran ima specifičnu crtu i suvremen karakter. Iako čuva svoju izvornost, riječ je o jednom atipičnom teranu.

Malvaziju radimo svježu – Ponente, i odležanu u drvenim bačvama od akacije – Uroboros. Ponente je naše svježe bijelo vino, a naziv nosi po zapadnom vjetru koji puše u ovim krajevima. Uroboros, grčki simbol zmije koja sama sebi grize rep, predstavlja zatvoreni razvojni ciklus, a samim time i vječno ponavljanje. Povezanost neba i zemlje prenesena kroz znak Uroborosa osjeća se u vinu koje karakterizira izvrstan balans sortnosti i drva, a njegova struktura omogućava mu da zadrži snagu i svježinu, baš kao pravi Uroboros.

Od monosortnih crnih vina uz teran radimo i syrah – Shuluq. Ime mu je izvorno arapsko, a nosi naziv južnog, toplog vjetra koji puše u ovim krajevima, još poznat kao jugo ili scirocco. Terroir južne Istre izrazito je pogodan za uspjeh ove sorte pa je i vino od grožđa syrah intenzivno, puno, zrelih tanina te odličnog balansa tijela i aromatike. Za ovo vino volimo reći da je naš ponos, ostvarenje naše vizije crnih odležanih vina, u stilu Cotes du Rhone.

Posebno smo ponosni na našu crnu kupažu – Nigra Virgo Revolution. Riječ je o blendu cabernet sauvignona, merlota, syraha i terana. Revolution – jer nosi naš karakter, Nigra Virgo – jer je nježna i zanosna, a opet čvrsta i postojana, baš poput žene.

Razmišljajući o paleti naših proizvoda odlučili smo u nju uvrstiti još jedno vino – Dark Rose. Riječ je o crnom poluslatkom vinu od prosušenog grožđa muškata ruže.

Vjerujemo u svoje ciljeve i nastavljamo dalje u stilu rock’n’rolla – hrabro, odrješito i sigurno jer vino za nas nije samo proizvod, vino je za nas život.

No images could be found with that tag.