Vinistra 2009.

Ove se godine od 29. travnja do 2. svibnja po 16. put održava najznačajnija izložba vina u Hrvatskoj – Vinistra. Novost je ovogodišnje Vinistre nova lokacija – višenamjenska sportska dvorana Žatika koja će dati dovoljno kvalitetnog prostora za rastuću manifestaciju. Osim uobičajene izložbe vina, pršuta, rakija i ostalih istarskih proizvoda, na Vinistri 2009 po prvi puta se održava Međunarodno natjecanje malvazija, Svijet malvazija. Ovaj veliki projekt dodatno će promovirati Istru kao poželjnu destinaciju u svijetu.

Nama je ovo peta Vinistra za redom, a svake smo se godine predstavljali kao dio grupe Crno-bijeli svijet. Riječ je o sedam vinara – prijatelja –  iz različitih dijelova Istre, a priča je započela na Stručnom studiju vinarstva u Poreču. Svatko od nas nosi jednu svoju priču, ali ljubav prema vinu i otvorenost nekim novim izazovima svima nam je zajednička.

I ove se godine predstavljamo kao dio te grupe, no budući da je koncept vinistre izmijenjen svatko će na svom štandu uz vlastitu promociju nositi i dio crno-bijelog svijeta. Što ćemo ponuditi vinoljupcima i kako ćemo se predstaviti vidjet ćete na Vinistri 2009.Sorry, this entry is only available in Croatian.

Comments are closed.